U “Centru kiropraktike Preporod”, bavimo se nameštanjem atlasa kiropraktičkim zahvatom, i na taj način otklanjamo brojne tegobe, kao što su: glavobolje, bolan i ukočen vrat,vrtoglavica, nesvestica, zamućen vid i duple slike. Zahvat je bezbolan i efikasan, a radi se specijanim masažerom. Ordinacija se nalazi u Zaječaru, u ul. Crvene Armije br. 84. Nazovite nas i zakažite besplatan pregled. Kontakt telefon: 0631788818. Atlasolog Miloš Prvanović, master kiropraktike, objasniće kompletan postupak nameštanja atlasa koji se sprovodi u ovoj ordinaciji, inače jedinoj ordinaciji ove vrste u Istočnoj Srbij.
Atlas, prvi kičmeni pršljen, igra primarnu ulogu u položaju kičme. Oštećenje u ovoj oblasti može imati domino efekat na čitav skeletni i mišićni sistem, kao i na cirkulaciju i nervni sistem, i nastanak disbalansa u različtim delovima tela.
Ova se manja oštećenja i manji poremećaji vremenom mogu pretvoriti u ozbiljne zdravstvene probleme, i telo više ne može da funkcioniše kao što bi moglo i trebalo. Kvalitet života je ozbiljno ugrožen, a da pri tom ni jedan čisto organski uzrok ne može biti otkriven i dijagnostikovan.
Sedam činjenica koje morate znati o izmeštenosti atlasa 1. Povrede prilikom porođaja prouzrokuju izmeštenost atlasa, a takođe, često,i aksisa, drugog pršljena. 2. Povrede kao što su potresi, padovi, intubacije prilikom totalnih anestezija, mogu da prouzrokuju ili pogoršaju izmeštenost kako atlasa tako i aksisa. 3. Otkriveno je da izmeštenost atlasa može biti prouzrokovati brojne poremećaje kako fizičkog, tako i mentalnog stanja čoveka. 4. Tradicionalna medicina ne priznaje da izmeštenost atlasa može uzrokovati poremećaje kod pacijenata. Kao rezultat tog nepriznavanja, medicinski problemi ostaju bez dijagnoze. 5. Pogrešne dijagnoze često dolaze kao posledica toga što se izmeštenost atlasa ne može videti na rentgenskim snimcima i magnetnoj rezonanci. 6. Skener omogućava da izmeštenost bude otkrivena, i da bude izmerena, ali samo ukoliko radiolog posebno podesi uređaj za ovaj postupak. 7. Ako ostavimo po strani nekoliko poremećaja kičmeih pršljenova koji se uspešno mogu izlečiti operacijama, tradicionalna medicina ne poznaje tretman kojim bi se izmešten atlas vratio na svoje mesto.
Da li vaši problemi zaista imaju psihosomatski uzrok? Koliko je samo pacijenata kojima su njihovi doktori rekli da je uzrok problema na koji se žale nepoznat, ili da su u pitanju psihosomatski uzroci? Sasvim je moguće da doktori ne znaju, i da ne mogu da vam kažu kako su vaši zdravstveni problemi prouzrokovani izmeštenim atlasom. Hronične žalbe na bolove posle potresa ili napadi migrene imaju logično objašnjenje u izmeštenosti atlasa. Ispravljanje ovog problema predstavlja poslednje preostalo rešenje koje ne podrazumeva korišćenje lekova sa brojnim kontraindikacijama. Da dodamo kako nameštanje atlasa može smanjiti probleme prouzrokovane lordozom, kifozom, iščašenjem kukova, kraćom nogom, i tako dalje. Negativni efekat izmeštenosti atlasa može da se odrazi na čitavo naše telo.
Podaci o pacijentima, i snimci pacijenata koji su lečeni metodom nameštanja atlasa dozvoljavaju nam da napravimo listu uobičajenih poremećaja i simptoma koji mogu biti olakšani nameštanjem atlasa. Važno je da se napomene kako neće svi pobrojani poremećaji nestati nameštanjem atlasa, naprosto zato što mogu imati i druge uzroke osim altasa koji je u nepravilnom položaju. Bilo bi pogrešno predstaviti nameštanje atlasa kao čudesni lek kojim se rešavaju svi zdravstveni problemi. Naprotiv, važno je razumeti da svrha nameštanja atlasa nije u dijagnostikovanju i lečenju različitih poremećaja, već u sagledavanju potrebe da se namesti Atlas.

Ono što je čudesno, jeste sposobnost tela da se samo obnovi jednom kada se atlas namesti u ispravan položaj! Problemi koji imaju uzrok u nepravilnom položaju atlasa: migrene, vrtoglavice, hronični sinusitis,astma, ograničeno ili bolno okretanje glave, bolovi u ramenu, teniski lakat, bolovi u mišićima i leđima, skolioza, reuma, diskus hernija, artritis, bolovi u nogama, kolenima i stopalima, tahikardija, visok i nizak pritsak, gastritis, hronična djiareja, nesanica…
Tokom godina kiropraktičari su pokušavali različitim tehnikama da vrate Atlas u njegovu prvobitnu poziciju, najčešće bez uspeha, ili sa vrlo malim procentom rezultata koji bi predstavljali trajno rešenje ovog problema. Metode nameštanja Atlasa koje su do sada bile poznate, po pravilu nisu kao rezultat imale trajno vraćanje ovog pršljena u njegov prvobitan položaj. Primenom metode nameštanja Atlasa, došlo se do prvih značajnih i uspešnih, ali pre svega trajnih rezultata.
Zašto se tako dogodilo? Da bi se Atlas trajno vratio u prvobitni položaj pre svega je neophodno da dovoljno opustimo duboku muskulaturu koja drži ovaj pršljen na njegovom mestu. Ovo je teško izvodljivo ako se radi ručno, i to je pravilo koje svaki iskusan terapeut može da potvrdi. Zbog toga se umetodi nameštanja Atlasa koristi uređaj specijalno konstruisan u ovu svrhu. Atlasolog Zaječar – Centar kiropraktike Preporod – pravo mesto na kojem ćete trajno otkloniti uzroke bolesti!